Daklekkage

Dak lekkage in Helmond en omstreken?

Een lekkage is een van de grootste ergernissen voor veel huishoudens! Dit is niet voor niets, want de bron van een lekkage is vaak erg lastig te achterhalen zonder de juiste gereedschappen en de schade die door een lekkage wordt veroorzaakt is lang niet altijd te herstellen. Denk bijvoorbeeld aan waterschade op belangrijke documenten, schade op uw vakantiefoto’s of rottende plekken in het houtwerk van je dak. Wanneer je vermoedt dat je te maken heeft met een lekkage bij je dak, is het daarom belangrijk om direct de hulp van een goede dakdekker in te schakelen. Voor het uitvoeren van een reparatie bij een dak lekkage in Helmond en omstreken staan wij voor je klaar! Zoek dus niet langer, als je een dakdekker met een jarenlange ervaring nodig hebt.

 

Dak lekkage verhelpen in Helmond en omstreken

Het verhelpen van een dak lekkage begint voor onze dakdekkers met het opsporen van de bron van de lekkage. Soms is dit een hevige regen- of hagelbui, in andere gevallen is het een scheurtje of barstje in de dakbedekking. In het eerste geval is er niet altijd wat aan te doen, of kan een klein laagje kit volstaan. Maar soms is het noodzakelijk om de dakbedekking te repareren of zelfs (gedeeltelijk) te vervangen.

 

Uiteraard is voorkomen beter dan genezen, dat kan door elk half jaar onderhoud te laten uitvoeren aan je dakbedekking. Zo worden kleine scheurtjes tijdig opgemerkt en is het voor het vocht onmogelijk om nog naar binnen te sijpelen en schade aan te richten.

 

Grote schade als reparatie niet meteen lukt

Het repareren van een lekkage op het dak kan voor een handige doe-het-zelver zo gemakkelijk lijken. Maar als je niet gespecialiseerd bent in het uitvoeren van dit soort reparaties en dagelijks met dakbedekkingsmaterialen werkt, dan is de kans groot dat de lekkage niet goed gerepareerd wordt. De eerste indruk zal dan zijn dat het repareren van de lekkage prima gelukt is. Zonder dat je het weet blijft er een kleine hoeveelheid water door de reparatie lekken. Dit soort onopgemerkte kleine lekkages zorgen vaak voor de grootste schade omdat deze het hout van de dakconstructie aantasten.

 

Risico op ongelukken bij repareren daklekkage

De zekerheid hebben dat het repareren van een lekkage in een keer slaagt is al goede reden om een dakdekker in te schakelen. Hier komt echter ook nog bij dat als je zelf de lekkage wilt repareren er een risico op ongelukken bestaat. Bij werkzaamheden op daken die op grote hoogte worden uitgevoerd kan een ongeluk grote gevolgen hebben. Als doe-het-zelver heb je ook niet de juiste gereedschappen om de reparatie van een lekkage op een dak veilig uit te voeren. Het is om daarom beter om het uit te besteden aan een professionele dakdekker. Dit is bovendien goedkoper dan het zelf huren en installeren van een steiger en andere gereedschappen om veilig op het dak te werken.